HomeblogDomainsHoe u een WordPress-site naar een nieuwe host migreert

Hoe u een WordPress-site naar een nieuwe host migreert


Als webontwikkelaar komt er onvermijdelijk een moment waarop u een WordPress-site van de ene host naar de andere moet migreren. Misschien was het een testproject waar u aan werkte, of wilt u de structuur van de website veranderen, optimaliseren, of wilt u misschien gewoon weggaan van uw huidige host en naar een andere host verhuizen.

Ga binnen enkele minuten van idee naar online met Com.nl Airo™

Begin nu.

Migreren kan een hele klus zijn; eentje die je niet altijd wilt nemen. En als u dat doet, wilt u er zeker van zijn dat u lichtzinnig te werk gaat, zodat u gegevensverlies en lange stilstandtijden voorkomt. Zoals bij elk project is het van cruciaal belang dat u begrijpt wat u moet doen voordat u erin springt. Dit is wat u moet weten:

Een belangrijke opmerking voordat we verder gaan: als u uw sites migreert naar Com.nl Managed WordPress-hosting, kunt u uw huidige WordPress-sites in een paar stappen migreren!

Hoe u weet wanneer het tijd is om van WordPress-host te wisselen

De eerste stap bij het wisselen van WordPress-host is het herkennen van de signalen dat dit het juiste moment is om over te stappen. Het verhuizen van hosts kan een lastige klus zijn, dus het is belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste beslissing neemt voor uw bedrijf of voor uw klanten.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom u mogelijk de overstap naar een nieuwe WordPress-host wilt onderzoeken:

1. Uw site is vaak offline terwijl u dit niet verwacht.

Onverwachte downtime is slecht voor uw bedrijf, en frequente verkeersdalingen kunnen ook van invloed zijn op uw zoekresultaten. Als uw site meerdere keren per maand offline is en de host de schuldige is, is dit een duidelijke indicatie dat u naar een nieuwe host moet overstappen.

2. Je huidige host is te traag.

Het hebben van een snelle en responsieve site is een belangrijke factor bij het optimaliseren van uw site voor hogere zoekresultaten en het bieden van een betere gebruikerservaring. Als uw site langzaam blijft laden, zelfs nadat u onnodige WordPress-plug-ins heeft uitgeschakeld en optimalisaties heeft uitgevoerd, kan een nieuwe host met een betere infrastructuur de juiste oplossing zijn.

3. De klantenondersteuning van je huidige host is slecht.

Wanneer uw site offline is, is het laatste wat u wilt horen dat de klantenondersteuning u niet kan helpen. Als het ondersteuningsteam van uw host traag reageert, moeilijk te bereiken is of simpelweg niet weet hoe ze moeten helpen, is het tijd om op zoek te gaan naar een nieuwe.

4. Je huidige host mist belangrijke functies.

Stel dat u e-commercefunctionaliteit aan uw WordPress-site wilt toevoegen, maar uw host ondersteunt WooCommerce niet. In plaats van te proberen de software zelf in te stellen en te beheren, is het gemakkelijker om een ​​host te vinden die de functionaliteit voor u beheert, of deze op zijn minst ondersteunt.

5. Uw huidige host maakt niet automatisch een back-up van uw site.

Het is van cruciaal belang dat u regelmatig back-ups van uw site maakt. Zonder back-ups kan het herstellen van uw site langzaam en pijnlijk, zo niet onmogelijk, zijn. Als uw huidige host niet regelmatig back-ups van uw site voor u maakt, is het verstandig om naar een nieuwe te zoeken.

6. WordPress-updates moet je zelf installeren.

De meeste beheerde WordPress-providers moeten automatisch de kernupdates en beveiligingspatches van WordPress voor u installeren. Als u van uw huidige host dit zelf kunt beheren, kunt u tijd besparen en risico’s verminderen door over te stappen naar een beheerde WordPress-host.

Het is belangrijk op te merken dat elke aanbieder een aantal dingen heeft waar u blij mee bent, en andere dingen die u niet leuk vindt. Hoewel u wellicht met een of zelfs twee van deze waarschuwingssignalen kunt leven, is het een duidelijk teken dat het tijd is om te reageren als meer dan twee van de bovenstaande items van invloed zijn op uw sites, of als een of meer problemen zich steeds opnieuw voordoen. zoek een nieuwe webhostingprovider.

Wat u moet doen voordat u een website migreert

Zoals bij elk webproject begint succes met de voorbereidingen vooraf. Van de grootte van uw database en bestanden tot het aantal plug-ins, back-ups en media: alles bepaalt hoe langzaam of snel de migratie kan zijn en hoe u een meer naadloze migratie kunt plannen. Wat moet u doen voordat u een website migreert? Voordat u uw mouwen opstroopt en aan de slag gaat, volgt u deze stappen:

  • Inventariseer alle inhoud, zodat u een checklist heeft van alles dat van punt A naar punt B moet migreren. Als u inhoud identificeert die niet hoeft te migreren, zoals ongebruikte plug-ins of thema’s, verwijder deze dan. U wilt alleen de actuele inhoud overbrengen.
  • Noteer uw huidige thema’s. Controleer uw themabestanden en noteer eventuele toevoegingen aan de code.
  • Maak een inventaris van uw netwerkbronnen en configuraties, inclusief IP-informatie, domeinnamen, toegangscontrolelijsten voor firewalls, interne en externe DNS-vermeldingen.
  • Controleer uw JavaScript- en PHP-frameworks en -versies voor uw site, zodat u een soepele overgang heeft.
  • Neem contact op met de provider die uw SSL-certificaat heeft uitgegeven voor informatie over de algemene voorwaarden met betrekking tot het migreren van uw site.
  • Begrijp de grootte van uw website. Sommige zijn mogelijk te groot (meer dan 1 GB) om automatisch te migreren. In plaats van te raden op basis van de grootte van de tabellen, het aantal berichten of de inventaris van bestellingen, exporteert u een gecomprimeerd SQL-bestand om inzicht te krijgen in de werkelijke grootte van uw database. Voor grote databases kunt u een migratie plannen met behulp van SSH-opdrachten.
  • Migreert u een grote e-commercesite? Neem enkele extra stappen om ervoor te zorgen dat uw productgegevens, klantgegevens en bestelgeschiedenis worden overgedragen. Organiseer al uw gebruikers-, product- en catalogusgegevens en markeer wat er moet worden gemigreerd.

    Schakel ten slotte, als onderdeel van uw voorbereiding, een onderhoudspagina in die gebruikers een gebruiksvriendelijke boodschap geeft met alternatieve links die ze kunnen bezoeken wanneer de site wordt gemigreerd.

    Stap 1: Maak een back-up van uw websitebestanden.

    Back-ups zijn belangrijk, want als u tijdens de migratie problemen tegenkomt (zoals beschadigde of ontbrekende bestanden), kunt u die gegevens vanuit uw back-up herstellen.

    Begin met het ophalen van uw websitebestanden van de oorspronkelijke host. Bij de meeste hosts kunt u ook alle bestanden in één zip-bestand comprimeren, waardoor u de gegevens gemakkelijk kunt downloaden. U kunt het backend-configuratiescherm zoals cPanel gebruiken of het File Transfer Protocol (FTP) gebruiken om ze naar uw lokale computer te downloaden.

    Stap 2: Exporteer de database.

    Zodra de overdracht is voltooid, kunt u doorgaan met het kopiëren van de database. De database is het belangrijkste onderdeel van uw WordPress-site: het zijn de hersenen die al uw pagina’s en berichten bevatten.

    Net als bij de bestandsback-up begint u met het maken van een kopie van de database. De meeste hosts bieden toegang tot een database via phpMyAdmin. Om de database te kopiëren:

  • Log in op uw hostcontrolepaneel en ga naar phpMyAdmin.
  • Selecteer de database van uw website in de linkerkolom en klik vervolgens op Exporteren in de bovenste menubalk. De exportmethode zou standaard Snel moeten zijn, wat acceptabel is voor deze doeleinden. Zorg er ook voor dat de indeling SQL is. Dit zorgt ervoor dat uw back-up universeel aanvaardbaar is voor MySQL.
  • Klik op Go en u wordt gevraagd het SQL-bestand te downloaden. Verplaats dit bestand naar dezelfde map als de gegevens en bestanden van uw website, zodat u het kunt bijhouden terwijl u de migratie voltooit.
  • Houd bij het migreren van de WordPress-site van uw klant rekening met de databasegrootte. Het exporteren of importeren van databases kan mislukken vanwege de databasegrootte. Sommige grote databases kunnen alleen via SSH worden geïmporteerd. U moet de databasegrootte van uw klanten controleren, welke de grootste tabel is, hoeveel berichten er zijn en hoeveel bestellingen voor WooCommerce-installaties. De antwoorden op deze vragen kunnen bepalen of de site van uw klant goed past bij de hosting waarnaar u deze probeert te migreren.

    Hoe u een nieuwe WordPress-host kiest

    Wanneer je een nieuwe beheerde WordPress-host kiest, is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat je de juiste balans tussen functies en service kiest, geschikt voor jouw website. Het laatste dat u wilt, is immers over een paar maanden opnieuw van host wisselen!

    Er zijn veel voordelen bij het kiezen van beheerde WordPress-hosting boven reguliere hosting:

  • De meeste beheerde WordPress-providers bieden aan om uw WordPress-sites voor u te migreren, inclusief Com.nl.
  • Veel aanbieders zullen automatisch handige en veelgebruikte plugins voor je installeren, zoals WooCommerce of Yoast SEO.
  • Veel beheerde WordPress-hostingplannen bevatten een gratis testsite, waardoor het gemakkelijker wordt om wijzigingen aan uw sites te testen zonder de live site te beïnvloeden.
  • WordPress-kernupdates, beveiligingspatches en zelfs sommige plug-inupdates worden automatisch voor u beheerd.
  • Beheerde WordPress-hosts maken regelmatig een back-up van uw site en maken het gemakkelijk om indien nodig snel een eerdere back-up van uw site terug te zetten.
  • Het hebben van een toegewijd WordPress-klantenondersteuningsteam zorgt ervoor dat u altijd iemand kunt bereiken die uw problemen kan oplossen.
  • Natuurlijk raden we u altijd aan om Com.nl Managed WordPress te kiezen voor uw hostingbehoeften: met eenvoudige installatie en migratie, vooraf geladen thema’s, automatische updates en bekroonde klantenondersteuning maakt Com.nl het gemakkelijk om uw WordPress-site operationeel te krijgen .

    Nu u uw host heeft gekozen, is het eindelijk tijd om de migratie te starten!

    Uw site migreren

    Als de host van uw voorkeur geen migratiemethode met één klik heeft, zoals Com.nl’s Managed WordPress, of als u gewoon wat meer controle wilt hebben, kunt u ervoor kiezen een plug-in te gebruiken om de migratie uit te voeren, of de bestanden uploaden en de database zelf en bewerk de juiste configuratiebestanden. Als u tussen deze twee kiest, raden we u aan een plug-in te gebruiken, omdat deze niet alleen helpt bij het automatiseren van verschillende stappen, maar ook voorkomt dat er tussendoor fouten worden gemaakt. We zullen hier beide opties doornemen.

    Een WordPress-site migreren met behulp van plug-ins

    Een van de gemakkelijkste manieren om een ​​semi-geautomatiseerde migratie uit te voeren is met behulp van een plug-in. Er zijn veel geweldige opties beschikbaar, maar twee van de betrouwbaardere en getestere zijn de Duplicator of de All-in-One WP Migration-tool. Voor beide stelt u eenvoudigweg de plug-in in en gebruikt u de export- en importfuncties. We zullen ons concentreren op de Duplicator-plug-in en de stappen die nodig zijn om uw website te migreren met Duplicator:

    1. Bereid uw oude WordPress-site voor op migratie

    Het eerste dat u moet doen, is de plug-in downloaden. Navigeer naar Plug-ins> Nieuw toevoegen en typ “Duplicator” in de zoekbalk. Zodra u de juiste plug-in heeft gevonden (zoals in de schermafbeelding), klikt u op Nu installeren en activeert u de plug-in zodra deze is geïnstalleerd.

    De Duplicator-plug-in voor WordPressDe Duplicator-plug-in voor WordPress

    2. Verpak uw oude WordPress-database (en site)

    Nu u Duplicator heeft geïnstalleerd, kunt u deze gebruiken om uw site in te pakken en naar een nieuwe host te verplaatsen.

    Om aan de slag te gaan, ga je vanuit het zijmenu naar Duplicator > Pakketten en klik je vervolgens op Nieuw maken in de rechterbovenhoek.

    Een nieuw pakket maken in Duplicator

    Op het volgende scherm zie je een paar opties voor het maken van het pakket, inclusief waar je het archief en het installatieprogramma wilt opslaan, en componenten die moeten worden gearchiveerd, inclusief plug-ins, thema’s en meer. Houd er rekening mee dat u weliswaar een aantal extra opties krijgt als onderdeel van het Duplicator Pro-pakket, zoals cloudopslag voor back-ups en een installatieprogramma van een merk, maar dat u niet hoeft te upgraden als u niet wilt upgraden, aangezien de meeste sites het kunnen doen met de standaardinstellingen.

    Pakketdetails toevoegen met de Duplicator-plug-in

    Een belangrijk ding om op te merken is de grootte van uw website. Op het moment dat dit artikel werd geschreven, moeten grotere websites worden gemigreerd met behulp van de “Two-Step Install”-methode of de “Database Only”-methode, tenzij u Duplicator Pro heeft. Dit is voornamelijk voor Duplicator Lite, waarbij uw bestand groter kan zijn dan wat de Lite-versie kan ondersteunen. In dat geval moet u de “Two-Step Install”-methode volgen of Duplicator Pro aanschaffen. Met de “Two-Step Install”-methode kunt u de database alleen in deze stap archiveren en vertrouwt u er vervolgens op dat u uw websitebestanden zelf overzet (eenvoudig gedaan door ze te comprimeren, het gecomprimeerde bestand te downloaden en ze uit te pakken op de nieuwe host) .

    Een sitescan uitvoeren met de Duplicator-plug-in

    Zodra u op Volgende klikt, scant Duplicator uw omgeving voor een snelle controle, waarbij een pagina met de resultaten van de scan wordt weergegeven. De scan duurt slechts enkele seconden. Op dit punt zal de plug-in u waarschuwen als u problemen ondervindt die de migratie van uw site kunnen beïnvloeden, zoals een niet-ondersteunde serverconfiguratie of enorme bestanden.

    Als er fouten optreden, kunt u de pagina met veelgestelde vragen over de plug-in raadplegen voor meer informatie over hoe u de problemen kunt oplossen voordat u de scan opnieuw uitvoert.

    Bewaken van de pakketopbouwstatus met Duplicator

    Als alles er goed uitziet, klikt u op Bouwen om het pakket te bouwen! Afhankelijk van de grootte van uw site kan het enkele minuten duren voordat het bouwproces is voltooid. Zodra het voltooid is, ziet u een pagina met de tekst Pakketopbouw voltooid en kunt u zowel de archief- als de installatiebestanden downloaden. Klik eenvoudig op Beide bestanden downloaden om beide naar uw computer te downloaden.

    3. Maak de MySQL-database en -gebruiker op de nieuwe host

    Bij deze stap wordt ervan uitgegaan dat u overstapt naar een gewone webhost zonder beheerd WordPress-aanbod. Als uw provider beheerde WordPress-hosting aanbiedt, is het veel handiger om uw provider de migratie voor u te laten verzorgen.

    Hoewel het Duplicator-installatieprogramma WordPress voor u op de nieuwe host kan installeren, moet u de database nog steeds handmatig maken en een nieuwe gebruiker instellen, omdat de plug-in dat niet alleen kan.

    Als uw nieuwe host cPanel-toegang biedt, kunt u de nieuwe database en gebruiker snel vanuit cPanel instellen. (Hier vindt u instructies voor het instellen van de database op de cPanel-hosting van Com.nl.)

    Als uw nieuwe host geen cPanel-toegang biedt, kunt u instructies voor het maken van de database vinden in de ondersteuningsdocumentatie.

    Wanneer u de database maakt, zorg er dan voor dat u deze een gedenkwaardige naam geeft, aangezien u deze later in de Duplicator-plug-in moet invoeren. Het kan helpen om de databasenaam te laten voorafgaan door “wp_”, zodat u onthoudt dat het een WordPress-database is, vooral als u meerdere databases op dezelfde server heeft.

    Zorg ervoor dat u de nieuwe gebruikersnaam en het nieuwe wachtwoord ook op een veilige plek noteert, want deze hebben we ook nodig als we de nieuwe site opzetten met de Duplicator-plug-in.

    Zorg er ten slotte voor dat aan de nieuwe databasegebruiker alle rechten zijn toegewezen voor de database die u gaat gebruiken.

    Oké, tijd voor de volgende stap: de site op de nieuwe host installeren!

    4. Importeer de duplicatorbestanden naar uw nieuwe host.

    Vervolgens moet u zowel het installatieprogramma als de archiefbestanden die u eerder van Duplicator hebt gedownload, uploaden naar de hoofdmap op uw nieuwe host. Zorg ervoor dat de hoofdmap volledig leeg is en upload vervolgens de bestanden met behulp van Bestandsbeheer in cPanel of via FTP.

    5. Voer de migratie uit.

    Zodra de bestanden zijn geüpload, moet u het installer.php-bestand in uw browser openen om het installatieproces te starten. Er is echter één voorbehoud: uw domein verwijst nog steeds naar de site op de oude host, dus u moet rechtstreeks toegang krijgen tot de nieuwe site via het IP-adres. Als uw site zich op een gedeelde hostingprovider bevindt, moet u ook uw gebruikersnaam in het adres opnemen.

    Zoek in cPanel het IP-adres van de nieuwe server, samen met uw gebruikersnaam. Voer in uw browser het IP-adres van de server in, gevolgd door “~username/installer.php”. Zorg ervoor dat u de gebruikersnaam vervangt door uw gebruikersnaam. Zowel het IP-adres als de gebruikersnaam zijn in de onderstaande schermafbeelding rood gemarkeerd.

    De adresbalk zou er ongeveer zo uit moeten zien: http://12.34.56.78/~mijngebruikersnaam/installer.php

    Wanneer u het installatieprogramma bereikt, wordt u op de eerste pagina gevraagd het installatieoverzicht door te nemen (in de meeste gevallen wilt u deze instellingen gewoon behouden) en ook de databasegegevens invoeren die u had van eerder toen u een nieuw bestand aanmaakte. database en gebruiker. Voer deze details hier in het gedeelte Databaseverbinding in.

    Klik op Valideren en het installatieprogramma doorloopt een aantal validatiestappen om er zeker van te zijn dat het correct verbinding kan maken met de database. Zodra dit het geval is, worden er groene lichten of mededelingen gegeven. Als er problemen zijn, ga dan terug naar de pagina met veelgestelde vragen om de plug-in te controleren voordat u verdergaat.

    Klik op Volgende en u ziet de installatiebevestiging. Als alles er goed uitziet, klikt u op OK!

    Als alles volgens plan is verlopen, zou het laatste scherm je allemaal groen en goed moeten laten zien, met een databaserapport en een blauwe knop om in te loggen op het WordPress-beheerportaal voor de nieuwe site.

    Gefeliciteerd! U heeft de migratie voltooid!

    6. Log in op de site en zorg ervoor dat alles goed werkt.

    Op dit punt is het een goed idee om nogmaals te controleren of al uw bestanden correct naar de nieuwe host zijn gemigreerd voordat u iets van de oude host verwijdert of uw account annuleert.

    Log eerst in met dezelfde beheerderslogin als uw oude website en zorg ervoor dat alles goed werkt, inclusief de openbare site. Zorg er daarnaast voor dat met behulp van Bestandsbeheer in cPanel of uw FTP-software alle bestanden op de nieuwe host overeenkomen met de bestanden op de oude host. Als u tijdens het installatieproces een paar extra bestanden op de nieuwe host tegenkomt, kunt u deze veilig negeren. Als u iets ontdekt dat ontbreekt, kunt u het bestand eenvoudig handmatig overbrengen met behulp van cPanel.

    7. Werk uw DNS-records bij zodat deze naar de nieuwe host verwijzen.

    Nadat u heeft gecontroleerd of al uw bestanden correct zijn overgedragen, moet u uw domeinnaam bijwerken zodat deze naar de nieuwe host verwijst. De exacte methode voor het bijwerken van uw DNS-records verschilt per DNS-provider. U kunt dus het beste specifieke instructies opzoeken in de ondersteuningsdocumentatie van uw provider.

    Volg op de nieuwe host de instructies om uw domein aan het nieuwe account toe te voegen. Nadat u het domein aan uw account heeft gekoppeld, ontvangt u twee of meer naamserveradressen waarnaar uw domeinnaam kan verwijzen. Voeg die naamservers toe aan uw bestaande DNS-host en zorg ervoor dat u de oude adressen volledig wist.

    Houd er rekening mee dat het tot 48 uur kan duren voordat wijzigingen in uw DNS-records over de hele wereld zijn doorgevoerd. Als u niet kunt wachten om aan de slag te gaan met uw nieuwe site, zorg er dan voor dat u toegang heeft tot de nieuwe site op uw bestaande domein voordat u wijzigingen aanbrengt!

    8. Test alles nog eens grondig.

    Zodra de migratie is voltooid, is het tijd om te controleren of alles naar verwachting werkt op de nieuwe host.

    Ten eerste is het handig om te controleren of de DNS-wijzigingen zijn bijgewerkt en dat u zeker de nieuwe site bijwerkt in plaats van de oude. Eén manier om dit te doen is door een bestand te uploaden met de Media Manager van WordPress en vervolgens te proberen het bestand te vinden dat u hebt geüpload met Bestandsbeheer in cPanel op de nieuwe site. Zodra het bestand verschijnt, kunt u beginnen met het aanbrengen van wijzigingen, in het vertrouwen dat u de nieuwe site bijwerkt.

    Zodra de nieuwe WordPress-site actief is, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw permalinks naar uw berichten en pagina’s worden bijgewerkt. Ga in WordPress naar Instellingen > Permalinks en klik op Opslaan (je hoeft verder niets op deze pagina te wijzigen). Dit zorgt ervoor dat alle permalinks worden vernieuwd zodat ze overeenkomen met de nieuwe host, omdat deze tijdens een migratie soms in de war raken.

    Nadat u de permalinks heeft vernieuwd, navigeert u door uw site en klikt u op elke mogelijke pagina, bericht en link. Zoek naar ontbrekende afbeeldingen, verbroken links en andere tekenen die erop wijzen dat er mogelijk iets niet werkt. Als u problemen tegenkomt, zorg er dan voor dat u deze in WordPress oplost.

    Zorg er ook voor dat u het installatieprogramma en de archiefbestanden uit de Duplicator-plug-in verwijdert, aangezien deze een veiligheidsrisico kunnen vormen. De Duplicator-plug-in maakt dit redelijk eenvoudig: klik eenvoudigweg op “Installatiebestanden automatisch verwijderen na inloggen op beveiligde site” in de laatste stap van het installatieprogramma om die bestanden te verwijderen. U kunt de bestanden ook handmatig verwijderen met cPanel.

    Zorg er ten slotte voor dat u uw account bij uw oude hostingprovider opzegt, zodat er geen dubbele kosten in rekening worden gebracht! Geef jezelf een schouderklopje: je bent klaar!

    Een WordPress-site migreren zonder plug-ins

    U kunt ook uw hele site migreren zonder plug-ins te gebruiken. Volg deze stappen:

  • Stap 1: Om uw websitebestanden te uploaden, logt u in op het bestemmingsaccount met FileZilla en bladert u naar de webroot van het bestemmingshostingaccount. Als u cPanel gebruikt, is dit doorgaans de map public_html/. Sleep vervolgens uw websitebestanden van uw lokale computer naar de webroot van de nieuwe host. Afhankelijk van de grootte van uw uploadmap en plug-ins kan dit proces enige tijd duren.
  • Stap 2: Maak een database op de nieuwe bestemming door in te loggen op het configuratiescherm van de bestemmingsaccount. Als u cPanel gebruikt, zoekt u naar de optie MySQL® Databases. Maak een nieuwe database en geef deze de juiste naam voor uw site.
  • Nadat u de database heeft aangemaakt, maakt u een nieuwe databasegebruiker aan en voegt u vervolgens de nieuwe gebruiker toe aan de nieuwe database met ALLE PRIVILEGES. Zorg ervoor dat u de databasenaam, gebruikersnaam en wachtwoord noteert; u heeft ze later nodig.

  • Stap 3: Importeer de database door in te loggen op phpMyAdmin op het doelaccount en op de naam te klikken van de nieuwe database die u zojuist hebt aangemaakt. Klik vervolgens in de bovenste balk op Importeren. Klik op de bladerknop en selecteer uw .sql-bestand dat u eerder hebt gemaakt. Klik op Go en de database begint met importeren. Afhankelijk van de grootte van uw site kan het enige tijd duren voordat dit proces is voltooid.
  • Stap 4: Repareer vervolgens het bestand wp-config.php om de bestanden en de database samen te voegen. U kunt dit bestand in FileZilla bewerken door er met de rechtermuisknop op te klikken en Bewerken te selecteren (cPanel biedt ook een bestandsbeheerder waarmee u wijzigingen in dit bestand kunt aanbrengen). Wat je zoekt zijn de volgende instellingen in dit bestand:
  • definieer(‘DB_NAME’, ‘nieuwe_db’); definiëren(‘DB_USER’, ‘nieuwe_db_gebruikersnaam’); definieer(‘DB_PASSWORD’, ‘nieuw_db_wachtwoord’); definieer(‘DB_HOST’, ‘localhost’);

    Neem de database-informatie die u eerder hebt opgeschreven en vervang de oude database-informatie in deze coderegels door de nieuwe inloggegevens.

    Navigeer naar de openbare site met behulp van de bovenstaande IP-adresmethode en u zou uw site online moeten kunnen zien!

    Wat u moet doen na het migreren van uw website

    Wat moet u doen na het migreren van een website?

    Op dit moment zou uw website in goede staat moeten zijn als het domein tijdens de verhuizing hetzelfde is gebleven en DNS al is ingesteld. Maar als u een domeinwijziging moet doorvoeren, moeten de site-URL en de home-URL worden gewijzigd om het nieuwe domein weer te geven.

    U kunt dit tijdelijk doen door de volgende regels toe te voegen aan uw wp-config.php-bestand, waarbij uw domein de tekst “example.com” vervangt:

    definieer(‘WP_HOME’,’https://example.com’);

    definiëren(‘WP_SITEURL’,’https://example.com’);

    Als u geen tijdelijke domeinen wilt toevoegen, kunt u een hostbestand gebruiken om een ​​voorbeeld van de website van uw klant op een nieuwe hosting te bekijken voordat u live gaat met de DNS-wijziging. U kunt dit doen door vermeldingen toe te voegen aan het hostbestand op uw lokale computer.

    U moet ook een algemene ‘zoek en vervang’-actie uitvoeren om alle exemplaren van de oude URL te vinden. Vaak komen deze URL’s op veel meer plaatsen terecht dan alleen de configuratie. Plug-ins zoals Better Search Replace kunnen nuttig zijn om dit proces te versnellen.

    Als het domein na de migratie hetzelfde blijft, hoeft u alleen het A-record voor uw domein te wijzigen zodat het naar het IP-adres van uw nieuwe hostingaccount verwijst. Dit proces verschilt per registreerder, dus u kunt het beste ontdekken hoe u dit deel kunt doen bij degene bij wie u uw domein heeft gekocht.

    Bovendien vereisen sommige WordPress-thema’s ook extra stappen nadat u de eerder genoemde stappen heeft voltooid. Als u bijvoorbeeld het Avada-thema gebruikt, moet u na de migratie de Avada Fusion Builder-cache leegmaken.

    Controlelijst na de migratie

    Voer op dit punt in uw migratie wat kwaliteitscontrole uit en controleer nogmaals of de migratie goed is verlopen. Volg deze stappen:

    Stap 1: Zorg ervoor dat uw permalinks naar uw berichten en pagina’s zijn bijgewerkt. Ga in WordPress naar Instellingen > Permalinks en klik op Opslaan (je hoeft verder niets op deze pagina te wijzigen). Dit zorgt ervoor dat alle permalinks worden vernieuwd zodat ze overeenkomen met de nieuwe host, omdat deze tijdens een migratie soms in de war raken.

    Stap 2: Controleer nu of pagina’s, berichten en links worden weergegeven en correct werken. Controleer op ontbrekende afbeeldingen, verbroken links en andere tekenen dat er mogelijk iets niet werkt. Als u problemen tegenkomt, zorg er dan voor dat u deze in WordPress oplost. Enkele veelvoorkomende problemen bij het oplossen van problemen zijn:

  • Contactformulier verzendt geen e-mails na migratie
  • Pas de controlebestanden dienovereenkomstig aan in de websitebouwer
  • PHP-versieverschillen op websitebron en hostingbestemming
  • Controleer op overblijfselen van eerdere hosts in WordPress-bestanden (bijvoorbeeld WP Engine en BlueHost)
  • Stap 3: Verwijder het installatieprogramma en archiveer bestanden uit de tool die u hebt gebruikt, omdat deze een beveiligingsrisico kunnen vormen. Bewaar de lokale back-up van uw bestanden en de database-export, samen met het originele wp-config.php-bestand voor het geval u de migratie ongedaan moet maken.

    Stap 4: Annuleer uw account bij uw oude hostingprovider, zodat er geen dubbele kosten in rekening worden gebracht.

    Stap 5: Zorg ervoor dat uw website SSL-, CDN- en Firewall-configuratie heeft.

    Pro tip: Update uw IP in uw Firewall-instellingen nadat u naar een nieuwe host bent gemigreerd.

    Op zoek naar een supereenvoudige manier om uw WordPress-site te migreren? Lees meer over de 1-Click WordPress Migration van Com.nl en de websiteontwerp- en beheerdiensten van Abstract Hub, of bekijk de Hub van Com.nl Pro voor gestroomlijnde migratie en back-ups voor WordPress-sites plus prioriteitsondersteuning wanneer u die nodig heeft.

    Disclaimer: deze inhoud mag niet worden opgevat als juridisch advies. Raadpleeg altijd een advocaat over uw specifieke juridische situatie.

    © 2024 · COM.nl BV