HomeRegistratiebeleid

Registratiebeleid

Tekens van een .com.nl domeinnaam: De namen mogen alleen deze tekens bevatten: De letters a t/m z De cijfers 0 t/m 9 Het koppelteken (-) Een domein moet minimaal 2 letters en/of cijfers bevatten en maximaal 63 tekens, en mag niet beginnen of eindigen met een koppelteken. Houd er rekening mee dat het COM.NL- en .NET.NL-register momenteel geen IDN ondersteunt.

Registratiebeleid: .com.nl en .net.nl hanteren een gratis registratiebeleid, zowel nationaal als internationaal. Minderjarigen dienen vooraf toestemming te hebben van hun ouder/voogd, die verantwoordelijk is voor de naleving van de bepalingen van .Com.nl BV.

Uitsluitingen: Het is niet toegestaan inbreuk te maken op merkrechten. Als u een .com.nl of een .net.nl registreert en deze inbreuk blijkt te maken op een merk dat ouder is dan de registratie, bent u verplicht de naam zonder gerechtelijke procedure over te dragen aan de rechtmatige eigenaar. Alleen gemeenten en overheidsinstanties mogen een .com.nl of .net.nl registreren die identiek is aan de gemeentenaam en/of naam van de overheidsinstantie. Namen die rechtstreeks verband houden met criminele activiteiten. Namen die de exploitatie van .com.nl en .net.nl schaden. Verschillende namen zijn geblokkeerd voor registratie.

Duur en verlenging: De .com.nl en .net.nl zijn geregistreerd voor een duur van 1 jaar met telkens een verlenging van 1 jaar. De verlenging wordt 1 maand voor de verlengingsdatum per e-mail bekend gemaakt. Op de verlengingsdatum gaat de nieuwe termijn van 1 jaar in. De mogelijkheid om automatisch te verlengen is optioneel verkrijgbaar.

Betaling: Betaling geschiedt jaarlijks vooraf. Betalen kan uitsluitend via iDEAL, PayPal of storting. Zodra de betaling is goedgekeurd, wordt de naam geactiveerd.

Verlenging/Beëindiging: De .com.nl en .net.nl hanteren een actief extensiebeleid. Dat betekent: u ontvangt vóór de beëindiging 3 keer een e-mailmelding. Door op deze e-mail te reageren, kunt u de naam verlengen. Betaalmogelijkheden zijn wederom PayPal en iDEAL. Het is daarom erg belangrijk om uw e-mailadres voor contact actueel te houden. Als u de naam niet heeft verlengd, wordt de naam 30 dagen in quarantaine geplaatst, waarna de naam wordt vrijgegeven.

Opnieuw activeren vanuit quarantaine: Als u de naam onbedoeld hebt laten verlopen, kunt u de naam vanuit quarantaine opnieuw activeren door op de link in uw login te klikken. De kosten voor reactivering bedragen € 50,- excl. BTW. VAT. Na betaling wordt de naam opnieuw geactiveerd.

Beëindiging: Beëindiging vindt automatisch plaats als u niet reageert op de kennisgevingse-mail. De naam wordt na 30 dagen automatisch vrijgegeven.

Faillissement: In het onwaarschijnlijke geval van faillissement van een registrar die namens anderen een domeinnaam beheert, blijft de domeinnaam 3 maanden in quarantaine en wordt tegen een gereduceerd tarief geactiveerd, waarna de kosten rechtstreeks bij de houder in rekening worden gebracht tegen het tarief vermeld op de website. Vervolgens ontvangt de houder de beheeromgevinggegevens voor mutaties etc.

Wijziging houder: De houdergegevens kunnen via de EPP in de beheeromgeving worden gewijzigd.

Overige Mutaties: Overige mutaties kunnen via de EPP in de beheeromgeving worden uitgevoerd.

© 2023 · COM.nl BV