HomeVeel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Waarom een COM.NL en/of NET.NL domeinnaam registreren?

COM.NL en .NET.NL bieden je een ruime keuze aan domeinnamen met een Nederlands/internationaal karakter.

Welke tekens mag een domeinnaam bevatten?

Namen mogen alleen de volgende tekens bevatten: De letters a – z De cijfers 0 – 9 De koppelteken (-) Een domein bevat minimaal 2 letters en/of cijfers, maximaal 63 tekens en mag niet beginnen of eindigen met het koppelteken. Let op: het COM.NL-register ondersteunt momenteel geen IDN.

Wie kan een domeinnaam registreren?

Registratie staat open voor elk bedrijf en voor elke (particuliere) persoon. Er is geen lokale aanwezigheid vereist om een .com.nl of .net.nl domein te registreren.

Hoe zit het met merknamen en handelsnamen?

Volgens de wet mag je de rechten van derden niet schenden. Dit geldt natuurlijk ook wanneer je een domeinnaam registreert. Raadpleeg hiervoor de regelgeving. COM.NL BV zal geen partij zijn in geschillen. Je bent zelf verantwoordelijk en wij zullen altijd handelen volgens de uitspraak van de rechter wanneer een geschil is beslist. Bij het afronden van je bestelling moet je de algemene voorwaarden en vrijwaring voor .COM.NL BV accepteren.

Wat is de registratietijdlijn?

De minimale termijn is 1 jaar.

Is de houdergegevens zichtbaar in de Whois-informatie?

De registrant kan ervoor kiezen om zijn of haar gegevens zichtbaar te maken in de Whois-informatie van een domeinnaam.

Ik heb al een domeinnaam. Hoe gebruik ik dan de COM.NL of .NET.NL?

Als je een naam registreert, kun je deze zonder extra kosten koppelen aan een reeds bestaande site door een zogenaamde ‘doorverwijzing’ in te stellen. Natuurlijk kan de .COM.NL of .NET.NL ook als de ‘hoofdsite’ geregistreerd worden. Bijvoorbeeld: www.domeinnaam.com.nl.

Kan ik zelf direct een naam registreren?

Ja, je kunt direct registreren zonder via een provider te gaan. Na registratie ontvang je een link naar de ‘beheertool’ om de website en/of mail te verwijzen die je bij een hostingprovider koopt. Als je liever wilt dat de provider alles regelt, vraag hen dan om de domeinnaam namens jou te registreren en zorg te dragen voor de DNS. Je hebt het voordeel dat er één administratief punt blijft, omdat de provider je dan direct zal factureren. De provider zorgt er ook voor dat de verlenging op tijd gebeurt. Houd er rekening mee dat een provider vrij is om de prijs te bepalen die hij de klant in rekening brengt. Als deze prijs hoger is dan de bedragen op deze site, heeft dit uiteraard te maken met de service, het gemak en de inspanning die het jou levert.

"Ik heb de naam alleen nodig voor e-mail, is dat mogelijk?

Technisch gezien is deze extensie een tweede toplevel, maar in de praktijk werkt het als een toplevel zoals de .NL of de .COM. Jij of je registrar beheert de nameserver die linkt naar elke website of mailaccount die je wilt. Bijvoorbeeld: www.domeinnaam.com.nl en info@domeinnaam.com.nl.

Kan ik de naam voor nu reserveren?

Geen probleem, je kunt de naam direct gebruiken, maar je kunt hem ook ‘parkeren’. Een naam parkeren kan handig zijn om te voorkomen dat iemand anders de naam registreert of om beschikbaarheid te garanderen voor projecten die nog ‘op de plank’ liggen. Een domeinnaam ‘parkeren’ betekent dat je deze registreert zonder een DNS-service te activeren. Dus de naam staat exclusief op jouw naam en is geblokkeerd voor registratie door derden. Kosten, beleid, etc. zijn hetzelfde. Dit hoef je niet aan te geven bij het bestellen. De link voor DNS-verwijzing wordt automatisch verstuurd, maar je kunt deze dan onaangeroerd laten. (Bewaar de link wel voor mogelijk toekomstig gebruik).

Kan ik de factuur online betalen?

Wij sturen een factuur per e-mail. Deze kunt u veilig en online betalen via iDEAL of PayPal. Daarnaast is er een automatische incasso ingesteld.

Kan ik de domeinnaam gebruiken voordat ik betaald heb?

Een betaling via iDEAL of PayPal wordt direct verwerkt. Na goedkeuring van de betaling is uw domeinnaam actief.

Wat is de prijs van een .com.nl en .net.nl?

De normale prijs van een domeinnaam bedraagt € 9,50 per jaar per domein (exclusief BTW) wanneer deze rechtstreeks op deze site wordt geregistreerd. De prijs bij uw provider kan afwijken. Het staat uw provider vrij om de prijs te bepalen.

We werken soms met aanbiedingen waardoor de prijs lager kan zijn.

© 2023 · COM.nl BV